Μικρό Διαδικτυακό Σχολείο για Γονείς

Το “Μικρό Διαδικτυακό σχολείο για Γονείς” προέκυψε μέσα από συζητήσεις αναφορικά με το πώς μπορούμε να στηρίξουμε τους γονείς στον σπουδαίο και μοναδικό γονεϊκό τους ρόλο. Έχοντας την εμπειρία πολλών ετών με γονείς,  διαπιστώσαμε ότι τα ερωτήματα είναι σχεδόν πάντα τα ίδια, τα οποία κρύβουν μια μεγάλη αγωνία: “Με ποιον τρόπο μπορώ να γίνω ο γονέας που αξίζει στο παιδί μου;”. Στόχος μας είναι να μοιραστούμε μαζί σας τη γνώση που μας δίνει η επιστήμη, μέσα από το πρίσμα της φιλοσοφίας του Neue Schule. Δεν στοχεύουμε σε έτοιμες λύσεις, οι οποίες πρέπει να φορεθούν ως “κοστούμι” αλλά να δώσουμε τα ερεθίσματα και τα εργαλεία έτσι ώστε να βρει ο κάθε γονέας αυτό που ταιριάζει στον ίδιο, στο παιδί του, στην οικογένειά του και στη δική του φιλοσοφία ζωής.

To «Μικρό Διαδικτυακό Σχολείο για Γονείς» είναι μια προσφορά του Neue Schule σε όλους τους γονείς.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Google Meet. Παρακαλούμε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας επιλέγοντας τη συνάντηση που σας ενδιαφέρει και θα λάβετε στο email σας το σύνδεσμο σύνδεσης. Εάν έχετε ερωτήσεις για τον τρόπο σύνδεσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected].

Δήλωση συμμετοχής στα σεμινάρια

Μαθαίνοντας τα όρια

Μαθαίνοντας τα όρια

Θαυμάζουμε τα παιδιά που ακολουθούν κανόνες και φαίνεται ότι εύκολα προσαρμόζονται στα όρια, ενώ ταυτόχρονα αναρωτιόμαστε γιατί  τα δικά μας παιδιά δεν φέρονται όπως “θα έπρεπε”;

Μιλώντας για συναισθήματα

Μιλώντας για συναισθήματα

Για να μιλήσει το παιδί μας για συναισθήματα πρέπει να καταλάβει τις λεπτές εκφάνσεις τους. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να του δώσουμε τον χώρο και τον χρόνο για να νιώσει αυτό που αισθάνεται.

Χτίζοντας αντοχή στη ματαίωση

Χτίζοντας αντοχή στη ματαίωση

Όταν ένα παιδί ματαιώνεται, ο πόνος είναι μεγάλος. Όμως, η ματαίωση είναι μέρος της ζωής και έχουμε ευθύνη να μάθουμε στα παιδιά μας την τέχνη της ζωής. Μιας ζωής την οποία δεν μπορούμε να προβλέψουμε αλλά οφείλουμε και μπορούμε να του δώσουμε όλες τις δεξιότητες που θα χρειαστεί προκειμένου να ανταπεξέλθει.

Εισηγήτριες
online-classroom-24
Τερέζα Μπάουμ

Τερέζα Μπάουμ

Διευθύντρια & ιδρυτικό μέλος του σχολείου Neue Schule

Η Τερέζα Μπάουμ, παιδαγωγός με εμπειρία 36 χρόνων, Διευθύντρια & ιδρυτικό μέλος του σχολείου “Neue Schule”, έγινε δασκάλα λόγω της βαθιάς αγάπης της για κάθε παιδί, νιώθοντας ακόμα μέσα της το μικρό παιδί που ήταν κάποτε. Λατρεύει το φως στα μάτια των παιδιών. Θεωρεί χρέος της να τα βοηθήσει να το διατηρήσουν και να το ενδυναμώσει προκειμένου να γίνουν αληθινά ευτυχισμένοι άνθρωποι με αξίες και ιδανικά. Πιστεύει ότι το να είναι κάποιος συνειδητά γονέας είναι η μεγαλύτερη ευλογία αλλά και μια τεράστια πρόκληση και ευθύνη. Μέσα από το “Μικρό Διαδικτυακό Σχολείο για Γονείς” θέλει να αγκαλιάσει όλους τους γονείς, να ακουμπήσουν πάνω της για λίγο το βάρος της γονεϊκότητας και να τους πει: ” Τα καταφέρνεις πολύ καλά αλλά σκέψου μήπως θα σε βοηθούσε….”
 Βούλα Φάσσα

Βούλα Φάσσα

Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Neue Schule

Η κα Βούλα Φάσσα, είναι νηπιαγωγός με πολυετή εμπειρία στον χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Ενιαία και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση και προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου του Νeue Schule. H αγάπη της για τα παιδιά τής δίνει το κίνητρο και τη δύναμη έτσι ώστε διαρκώς να προσπαθεί και να εξελίσσεται προκειμένου να προσφέρει, μαζί με την ομάδα της, ένα σχολείο – αγκαλιά για μικρούς και μεγάλους. Σας περιμένει στο ” Μικρό Διαδικτυακό Σχολείο για Γονείς” προκειμένου να μοιραστεί μαζί σας γνώσεις και εμπειρίες από τη διδακτική και προσωπική της πορεία και να αφουγκραστεί τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας.