Το Νηπιαγωγείο του Neue Schule είναι η αγκαλιά, την οποία κάθε παιδί αξίζει να έχει μακριά από το σπίτι του!

online-classroom-02
Προνηπιαγωγείο – Νηπιαγωγείο

Νηπιαγωγείο

online-classroom-24

Στο Νηπιαγωγείο μας δεν φοιτούν μόνο οι μελλοντικοί πολίτες του 21ου αιώνα. Φοιτούν μικρά παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο, μακριά από το ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού τους. Δημιουργήσαμε γι΄αυτά ένα ανάλογο ασφαλές περιβάλλον, έναν κήπο με χαμόγελα και κατανόηση, όπου ένα χέρι και μία αγκαλιά θα είναι πάντα δικά τους σε δύο γλώσσες: την ελληνική και τη γερμανική. Δεν γνωρίζουμε πως θα είναι το μέλλον τους. Ξέρουμε όμως με σιγουριά ότι τα παιδιά μας, οι αυριανοί πολίτες, θα πρέπει να μπορούν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν επικοδομητικά, να σκέφτονται κριτικά, να μιλούν ξένες γλώσσες σαν τη μητρική τους, να σέβονται άλλους πολιτισμούς και να είναι δημιουργικοί!

Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του σημερινού παιδιού και του αυριανού συνειδητού πολίτη! Του παιδιού σας!

Υπάρχει ένα Νηπιαγωγείο όπου…

orange-line

…αποτελεί μία μεγάλη αγκαλιά για όλα τα παιδιά. Οι νηπιαγωγοί παίρνουν το παιδί από το χέρι στα πρώτα του βήματα δίνοντάς του τον χρόνο για μία ομαλή προσαρμογή στο καινούριο περιβάλλον. Δημιουργούν δεσμούς και χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά νιώθουν το χώρο του Προνηπιαγωγείου και του Νηπιαγωγείου ως δικό τους χώρο για να εκφραστούν, να μάθουν, να παίξουν, να συνεργαστούν, να διαφωνήσουν, να διεκδικήσουν, να δημιουργήσουν, να ανθίσουν. Ενθαρρύνονται να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους, να μιλούν γι’ αυτά, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ενσυναίσθηση, να ακούν και να δέχονται τις διαφορετικές απόψεις.

Υπάρχει ένα Νηπιαγωγείο όπου…

blue-line

υποστηρίζει τα παιδιά να χαίρονται και να αγαπούν τον εαυτό τους. Γιορτάζουν τη διαφορετικότητά τους, μιλούν διαφορετικές γλώσσες, συνυπάρχουν με συμμαθητές από άλλες χώρες και οι οικογένειές τους είναι πηγή μάθησης για όλους. Εκτιμά και σέβεται τον προσωπικό ρυθμό ανάπτυξης του κάθε παιδιού και διαφοροποιεί τις μαθησιακές εμπειρίες, ώστε όλα τα παιδιά να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν με τον δικό τους τρόπο. Θέλει τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα επιτεύγματά τους, να τα παρουσιάζουν, να τα καμαρώνουν. Και όταν δεν καταφέρνουν να κάνουν κάτι, να το ξαναπροσπαθούν με άλλο διαφορετικό τρόπο. Πιστεύει σε κάθε παιδί και αυτή η εμπιστοσύνη στις δεξιότητες και ικανότητες του, το βοηθάει να αναπτύξει ενδιαφέροντα και να μοιραστεί εμπειρίες.

Υπάρχει ένα Νηπιαγωγείο όπου…

online-classroom-02

…είναι πραγματικά δίγλωσσο και πιστεύει στην αξία της πολυγλωσσίας στον 21ο αιώνα. Τα παιδιά προετοιμάζονται για την ενήλικη ζωή τους και από μικρά μιλούν όλη μέρα γερμανικά και ελληνικά. Μαθαίνουν μέσα από το βίωμα, το παιχνίδι, μέσα από την ανάγκη της επικοινωνίας, μαθαίνουν εύκολα και αβίαστα. Το θέατρο, το τραγούδι, τα εικαστικά, το παραμύθι είναι τα μέσα. Τα παιδιά μαθαίνουν τα γερμανικά όπως μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα. Οι γιορτές, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, ο πολιτισμός της κάθε χώρας συναντιούνται καθημερινά. Ανοίγει τις πόρτες του σε σχολεία της Γερμανίας και συνεργάζεται γιατί έτσι η γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας αποκτά το πραγματικό της νόημα.

Προνηπιαγωγείο – Νηπιαγωγείο

Υπάρχει ένα Νηπιαγωγείο όπου…

online-classroom-24

…βάζει στο κέντρο του εκπαιδευτικού προγραμματισμού το παιδί, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του. Ακολουθεί τις πρωτότυπες ιδέες των παιδιών, τα προτρέπει να τις δοκιμάσουν και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη. Η μάθηση ξεκινά από το ενδιαφέρον και τη φυσική ανάγκη του παιδιού να ανακαλύψει τον κόσμο. Οι νηπιαγωγοί, ως μέλη της ομάδας, συμμετέχουν, παρατηρούν τις μικρές έρευνες των παιδιών, το ελεύθερο παιχνίδι, ανιχνεύουν τα ενδιαφέροντά τους και οργανώνουν μαθησιακές εμπειρίες και δραστηριότητες. Ενθαρρύνει τα παιδιά να παρατηρούν τον εαυτό τους, να αυτοαξιολογούνται, να βλέπουν την πρόοδό τους, να χαίρονται τα επιτεύγματά τους και να παρουσιάζουν μέσα απ΄το ατομικό τους portfolio, το φάκελο της προόδου και των επιτευγμάτων τους. 

Προνηπιαγωγείο – Νηπιαγωγείο

Υπάρχει ένα Νηπιαγωγείο όπου…

blue-line

…ξέρει ότι μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο. Παιδιά, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων είναι συνοδοιπόροι στο ταξίδι της γνώσης καλλιεργώντας τη συνεργασία. Διδάσκονται ο ένας από τον άλλον, μαθαίνουν να λειτουργούν ως μέλη ομάδας, να  αναλαμβάνουν ευθύνες, να υιοθετούν ρόλους. Οι εκπαιδευτικοί, ελληνόφωνοι και γερμανόφωνοι, συνεργάζονται μεταξύ τους και γίνονται θετικό πρότυπο για τα παιδιά. Ένα Νηπιαγωγείο όπου ανοίγει τις πόρτες του στους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή των παιδιών, τους γονείς, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες τους και συνεργαζόμενοι για την πρόοδό τους.

Προνηπιαγωγείο – Νηπιαγωγείο

Υπάρχει ένα Νηπιαγωγείο όπου…

orange-line

…βλέπει σε κάθε παιδί τον ενεργό πολίτη του αύριο! Ενθαρρύνει τα παιδιά να παίρνουν πρωτοβουλίες, να λύνουν προβλήματα,να διεκδικούν, να μεταφέρουν αυτά που μαθαίνουν.Πραγματοποιεί δράσεις αλληλεγγύης, για την αειφορία, τη δημοκρατία, τη φύση, τα ζώα, τη ζωή. Φυτεύουν, ανακυκλώνουν, ενημερώνουν τους μεγαλύτερους, συνεργαζόνται με μεγαλύτερα παιδιά για να διαδώσουν σημαντικά μηνύματα, ανεβάζουν θεατρικές παραστάσεις, γράφουν βιβλία, συνθέτουν τραγούδια.