Το Σχολείο

online-classroom-24

2014

Όταν το 2014 οραματιστήκαμε το Neue Schule, ονειρευτήκαμε ένα δίγλωσσο, ελληνογερμανικό σχολείο το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει ασφαλείς δεσμούς με τους μαθητές και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ένα σχολείο οικογένεια. Μια μήτρα ανάπτυξης, καλλιέργειας, μόρφωσης και πολιτισμού. Μέσα σε αυτόν τον  δυναμικό χώρο τα παιδιά μας, με την συνδρομή αξιόλογων εκπαιδευτικών, συνεχώς θα εξελίσσονταν εκπαιδευόμενα σε πανανθρώπινες δεξιότητες και αξίες.

Σήμερα νιώθουμε ότι τα καταφέραμε. Το όραμα έγινε μία υπέροχη καθημερινότητα. Το όνειρο πράξη. Φωτίζοντας ενεργά πτυχές της μοναδικής προσωπικότητας κάθε μαθητή και μαθήτριάς μας, μεγαλώνουμε δημιουργικές προσωπικότητες, με υψηλές δεξιότητες, με θετική εικόνα για τον εαυτό τους, πολυδιάστατες γνώσεις και συναισθηματική ισορροπία.

Η παρουσία τους σε ένα πραγματικά δίγλωσσο περιβάλλον βοηθά ουσιαστικά στη διαπολιτισμική τους παιδεία, στη γλωσσική τους επάρκεια και στον προσανατολισμό τους ως πολίτες του κόσμου του 21ου αιώνα.

To αύριο το χτίζουμε με γερές βάσεις στο σήμερα. Γι΄ αυτό το Neue Schule είναι ένα χαρούμενο σχολείο, που εμπνέει και παρακινεί τους μαθητές του να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Θα χρειαστεί να παλέψουν τις δυσκολίες τους, αναδεικνύοντας όμως στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητές τους.

2024