Νέα προσθήκη ικανών και καταξιωμένων ανθρώπων στην εκπαιδευτική ομάδα του Neue Schule Athen.
Σε ένα αξιόλογο και ικανό σύνολο είναι οι μονάδες που δίνουν τον χαρακτήρα και το στίγμα του. Είναι αυτές που καθορίζουν τα μεγέθη, που συμβάλλουν στο περιεχόμενο, που δίνουν τον αέρα της φρεσκάδας και της δημιουργίας.
Η παρουσία ικανών ανθρώπων που μπορούν να την εμπνεύσουν και να την καθοδηγήσουν -ιδιαίτερα σε μια εκπαιδευτική ομάδα, που λειτουργεί έχοντας υιοθετήσει μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής- παρέχει τα εχέγγυα για τη διαμόρφωση ενός σχολικού χώρου- πρότυπο.
Βοηθά στο να υιοθετηθεί μια ευέλικτη εκπαιδευτική διαδικασία, που προσαρμόζεται, δηλαδή, στις ανάγκες των παιδιών και συμβάλλει όλο και πιο θετικά στη διαμόρφωσής τους ως ενήλικες με μόρφωση αλλά και παιδεία.
Με λίγα λόγια, καμία μέθοδος, κανένα εκπαιδευτικό μοντέλο δεν έχει νόημα ή αξία αν πίσω του δεν κρύβονται άνθρωποι που έχουν τη γνώση, τη θέληση και το όραμα να το κάνουν πράξη.
Ήδη, η ελληνογερμανική εκπαίδευση, η παροχή δηλαδή γνώσεων και η δημιουργία βάσεων σε ένα δίγλωσσο περιβάλλον, αποτελεί ερέθισμα για την επιλογή βασικών αξόνων επικοινωνίας και μεθόδων διδασκαλίας, ώστε να υπάρχει η μέγιστη αποτελεσματικότητα, αφού ο στόχος είναι ένας: τα παιδιά, ως μοναδικές προσωπικότητες, να στηριχτούν ώστε να καλύψουν τις εκπαιδευτικές, συναισθηματικές και κοινωνικές τους ανάγκες. Ως αυριανοί πολίτες του κόσμου να αποκτήσουν ελληνική ταυτότητα, γνώσεις, αξίες, δεξιότητες, θετική εικόνα για τον εαυτό τους και αυτοπεποίθηση.
Κοντά, λοιπόν, στους ήδη άξιους συνεργάτες της νέας ελληνογερμανικής σχολής Neue Scule Athen, προστέθηκαν αυτές τις ημέρες οι κυρίες Μαρία Τερέζα Μπάουμ και Αρετή Κοντογιώργη.
Η Τερέζα Μπάουμ μετά τις σπουδές της στα Παιδαγωγικά δούλεψε στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και λίγα χρόνια αργότερα –διαπιστώνοντας τις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες των μαθητών σε μια τάξη– έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Birmingham (Αγγλία) και ειδικεύτηκε στις μαθησιακές δυσκολίες που προέρχονται από προβλήματα λόγου.
Στη συνέχεια και για δεκαοχτώ χρόνια δούλεψε ως ειδική παιδαγωγός σε Θεραπευτικό Κέντρο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και παράλληλα εργαζόταν και ως δασκάλα στο ελληνογερμανικό σχολείο Athener Schule, στο οποίο, τα τελευταία πέντε χρόνια, προσλήφθηκε ως Διευθύντρια του Δημοτικού.
Η Αρετή Κοντογιώργη -απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, φιλόλογος με σπουδές στην Γερμανία, επιμόρφωση στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία και μεταφράστρια λογοτεχνικών κειμένων- είναι η μοναδική καθηγήτρια στην Ελλάδα που έχει εφαρμόσει τη μέθοδο Συνδυασμένης Διδασκαλίας Αντικειμένου Γλώσσας CLIL -στα γερμανικά DFU- για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.
Οι δυο εκπαιδευτικοί ανήκουν πλέον επίσημα στο δυναμικό της Neue Schule, γεγονός που όχι μόνο χαροποιεί την εκπαιδευτική ομάδα της, αλλά και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και διεύρυνσή της σε ακόμη περισσότερα εκπαιδευτικά πεδία.
Με εκτίμηση
Η εκπαιδευτική ομάδα του Neue Schule Athen