Γιορτή γνωριμίας… για ένα όνειρο

SCHOOL

Κάναμε μόνοι το πρώτο βήμα κι εσείς μας βοηθήσατε να κάνουμε το δεύτερο.

Το όραμα των ανθρώπων του νέου δίγλωσσου σχολείου Neue Schule Athen, για τη δημιουργία ενός ανοιχτού εκπαιδευτικού χώρου που θα προσφέρει ερεθίσματα γνώσης και χαράς, μάθησης και παιδείας, υλοποιείται με ενθουσιασμό, που μεγεθύνεται από την ανταπόκριση των γονέων, όλων εσάς.

Με τη σκέψη και την ψυχή μας αφιερωμένες στο παιδί -που θα παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας- και τις ανάγκες του, με τον πόθο να γίνουμε κοινωνοί μιας άλλης φιλοσοφίας ζωής, μέσα από μια ανθρωποκεντρική εκπαιδευτική διαδικασία, προχωρήσαμε στον σχεδιασμό της Neue Schule Athen.

Χωρίς όμως το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη γονέων που βρίσκονται ήδη ανάμεσά μας, το όνειρό μας θα έμενε απραγματοποίητο, μια απλή ευχή, δεν θα έπαιρναν σάρκα και οστά οι σχεδιασμοί μας, που άρχισαν μετά την απόφαση του μη κερδοσκοπικού Ελληνογερμανικού Συλλόγου Πολιτισμού και Παιδείας (Deutsch – Griechischer Verein fόr Kultur und Bildung) να προχωρήσουμε στη δημιουργία του και την ανακαίνιση του υπάρχοντος σχολικού κτιρίου.

Κάναμε μόνοι το πρώτο βήμα κι εσείς μας βοηθήσατε να βαδίσουμε λίγο παραπάνω. Το δεύτερο βήμα που κάναμε από κοινού, μας επιτρέπει να σας προσκαλέσουμε γύρω στα τέλη Μαΐου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του σχολικού συγκροτήματος, σε μια γιορτή γνωριμίας και ξενάγησης στον δικό μας κόσμο, σε έναν κόσμο που θα θέλαμε να γίνει και δικό σας.

Ήδη, στο σχολείο μας, που θα λειτουργήσει με ένα τμήμα σε κάθε τάξη τον Σεπτέμβριο του 2014, υπάρχει πληρότητα μαθητών για το Πρώτο Τμήμα της Πρώτης και της Τρίτης Δημοτικού και έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για να δημιουργηθεί και Δεύτερο Τμήμα στις αντίστοιχες τάξεις.

Το σχολείο Neue Schule Athen είναι εγκαταστημένο στα Νότια Προάστια αλλά απευθύνεται σε όλη την Αττική, προσφέροντας τη δυνατότητα της διπλής παιδείας.

Η ζωή στο σχολείο, από το Προνήπιο έως και το Δημοτικό, σχεδιάστηκε ώστε το παιδί να βιώσει τους δύο πολιτισμούς και να διδαχθεί την ελληνική και τη γερμανική γλώσσα αποκτώντας παράλληλα “στέρεη” ελληνική συνείδηση.

Οι δάσκαλοί μας θα επιχειρήσουν να εμφυσήσουν στα παιδιά την αγάπη για τη ζωή, τη χαρά της συμμετοχής, τον σεβασμό στον εαυτό τους και τους άλλους, το ενδιαφέρον τους για άλλους πολιτισμούς.

Να σας υπενθυμίσουμε πως εκτός του σχολικού προγράμματος του υπουργείου Παιδείας (που έχουμε διευρύνει), παρέχεται στα παιδιά η δυνατότητα να ζήσουν “το γερμανικό απόγευμα”, με δραστηριότητες στα γερμανικά.

Η ακριβής ημερομηνία της γιορτής μας θα σας ανακοινωθεί σύντομα.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Η εκπαιδευτική ομάδα της Neue Schule Athen

Για πληροφορίες

e-mail:[email protected]

Τηλ: 210-9955997 και 210-9959484/ Κιν: 693 2226 575