3-7 Απριλίου τα βιβλία γιορτάζουν στο Neue Schule Athen!

Κάθε τάξη γιορτάζει με το δικό της μοναδικό τρόπο.

Τα παιδιά του Προνηπιαγωγείου θα φέρουν το αγαπημένο τους παραμύθι. Όλα τα παραμύθια θα διαβαστούν από τις νηπιαγωγούς. Όλοι οι τίτλοι θα αποσταλούν στους γονείς, προκειμένου να προμηθευτείτε όποιο αρέσει στο παιδί σας.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα μελετήσουν βιβλία με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας και θα ετοιμάσουν, με τη βοήθεια των γονέων τους, την πρώτη τους “επίσημη” βιβλιοπαρουσίαση. Τα βιβλία θα δοθούν στα παιδιά από τη δανειστική μας βιβλιοθήκη και θα επιστρέψουν πάλι σε αυτήν.

Τα παιδιά της Α΄ τάξης θα είναι υπεύθυνα για τον στολισμό της αίθουσας της Βιβλιοθήκης και του σχολείου. Θα δημιουργήσουν αφίσες και στολίδια, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την γιορτή του βιβλίου! Ακόμα το Α1 θα μας εκθέσει την εικονογράφησή του, φτιαγμένη μόνο με σχήματα, του βιβλίου “Το καραβάκι που ήθελε να ταξιδέψει ως την άκρη του κόσμου” της Μ. Κατσίκα, ενώ το Α2 με αφορμή τα βιβλία “Τέχνη και Μαθηματικά” του Δ. Χασάπη θα εκθέσει την δραστηριότητα “Φτιάχνω ομόκεντρους κύκλους παρέα με τον Καντίνσκι”.

Η επίσκεψη του Γερμανού συγγραφέα Ίνγκο Ζίνγκερ, δίνει την αφορμή στην Β΄ τάξη να ταξιδέψει στις περιπέτειες του μικρού δράκου Καρύδα, να σχεδιάσει το Δράκο και τον Μαύρο Ιππότη, να φτιάξει Mandalas για να υποδεχτεί τον συγγραφέα και να ζωντανέψει  τους ήρωές του στην αυλή του σχολείου.

Το Γ1 ετοιμάζει για το άλλο τμήμα μία δραματική αφήγηση – έκπληξη της διασκευής που έκαναν τα ίδια τα παιδιά στο παραμύθι “Ο πρίγκιπας Μισός” της Κ. Ανωγιαννάκη μετονομάζοντάς τον σε “Πρίγκιπα Διπλό” και φέρνοντας τα πάνω κάτω στην ιστορία.

Το Γ2 με αφορμή το βιβλίο “Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους” του Ν. Ανδρικόπουλου ετοιμάζει επιτραπέζια παιχνίδια με θέμα το βιβλίο και την διαφορετικότητα και θα καλέσει το άλλο τμήμα να … παίξουν!

Η Δ΄ τάξη μας προτείνει μία δραματική αφήγηση με την μέθοδο του θεατρικού μοντάζ του βιβλίου “Ειρήνη του Αριστοφάνη” της Σ. Ζαραμπούκα. Τα παιδιά σε ομάδες διαλέγουν τον τρόπο που θα παρουσιάσουν το απόσπασμα του βιβλίου και όλοι μαζί θα αφηγηθούν με έναν διαφορετικό τρόπο την ιστορία.

Η Ε΄ τάξη θα συνδυάσει την αφήγηση, τη ζωγραφική και τις νέες τεχνολογίες για να δημιουργήσει σε βίντεο το βιβλίο “Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους” του Ν. Ανδρικόπουλου και να το παρουσιάσει στις υπόλοιπες τάξεις.

Η Στ΄ τάξη μας ετοιμάζει μία έκθεση με κόμικς με τις περιπέτειες του πολυμήχανου Οδυσσέα, δείχνοντας τα όσα μας αφηγήθηκε τόσο καιρό ο Όμηρος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν και οι εξής δράσεις:

Οι εκπαιδευτικοί, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, στα διαλείμματα, θα διαβάζουν το αγαπημένο τους παιδικό βιβλίο ή απόσπασμα από αυτό. Το πρόγραμμα των αναγνώσεων θα είναι γνωστό στα παιδιά.

Όλα τα παιδιά του Δημοτικού γράφουν τη δική τους ιστορία, προσθέτοντας μόνο μία πρόταση στο τεράστιο βιβλίο που θα φτιαχτεί γι’ αυτόν τον λόγο. Τον τίτλο του παραμυθιού θα τον προτείνει το Νηπιαγωγείο μας.

Συνεχίζοντας τη συνεργασία μας με το Δημοτικό Σχολείο Σικίνου, κάθε παιδί θα πρέπει να φέρει ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του προκειμένου να τα χαρίσουμε στη Βιβλιοθήκη του Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Σικίνου. Κάθε βιβλίο θα περιέχει ένα σημείωμα ή ζωγραφιά από το παιδί που το αφιερώνει.

Βιβλία θα υπάρχουν στους διαδρόμους, στην είσοδο, στην υποδοχή, στην αυλή, προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να διαβάζουν στα διαλείμματά τους, αν το επιθυμούν.